Villkor & info

Företagsinformation

Innehållet i denna webbutik tillhandahålls, uppdateras och hanteras av följande företag:
Runa Design (www.runadesign.se)

Organisationsnummer: 556997-6136
Telefonnummer: 0706380580
E-postadress: info@runadesign.se

Betalning och priser

Alla priser är dagsaktuella och kan komma att ändras i framtiden. Individuellt och aktuellt totalpris för din beställning summeras i kassan, inklusive eventuella avgifter för frakt och betalning, samt moms.

Vi erbjuder följande betalsätt:

Klarna Checkout
Klarna Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Genom att besvara ett par frågor identifierar du dig enkelt och du kan välja den betalmetod som passar dig bäst. En finess med Klarna Checkout är att vi skiljer på köp och betalning. Först bekräftar du ditt köp och sedan väljer du hur du vill betala. Antingen med Klarna faktura eller Klarna konto – eller med kort eller banköverföring. Allt är lika säkert.

Villkor för betalning anges även i kassan under respektive betalningsalternativ.

Faktura
Du betalar mot faktura. Runa Design sänder iväg varan eller påbörjar tillverkningen av varan så fort betalning har nått oss.

Leveranser och returer

Runa Design levererar med DHL eller personligen.
Samtliga leveranser från Runa Design är standardleveranser. Det innebär att de levereras till gatuplan eller ombud. Önskar du få godset inburet eller kvälls leverans kan du beställa det som en tilläggstjänst. Godset levereras då inburet till angiven plats. Kontakta då oss för bokning och prisuppgift för denna tjänst.

Det är fraktfritt inom Sverige.

Villkor för leverans anges även i kassan under respektive leveranssätt. Om inget anges gäller 30 dagars leveranstid. Om en artikel har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive artikel. Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt vi kan för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen, exempelvis då vår leverantör eller speditör inte kan fullfölja deras åtagande till oss. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om artikeln är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar du den nya frakten från oss till dig.

14 dagars öppet köp

Alla lagervaror som säljs av Runa Design har du rätt att lämna tillbaka.

Är det måttbeställningsvaror eller special design som anpassas efter dina önskemål samtycker du till att Runa Designs påbörjar tillverkningen av din beställning, och din ångerrätt faller därför bort.

Du som konsument har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar enligt distansavtalslagen. Detta gäller enbart lagervaror som säljs av Runa Design. Returrätt gäller inom 14 dagar efter mottagande. Vid retur krävs att varan är oanvänd. Paketet ska returneras väl paketerat så att det ej skadas under transport. Pengar sätts in på ditt konto så snart vi mottagit och kontrollerat varan. Vid retur står du som kund för fraktkostnaderna,  både tur och retur kostnaderna.  Vid nedsatt pris gäller ej ångerrätt.

Runa Design befrias från att fullgöra leverans om det rätta fullgörandet därav förhindras på grund av omständighet utanför dess kontroll och som Runa Design skäligen inte kunde ha räknat med vid avtalets träffande och vars följder skäligen inte kunnat undvikas eller övervinnas, såsom arbetskonflikt, eldsvåda, olycksfall, krig, myndighets beslut eller annat förhållande som har legat utanför Runa Design kontroll och som väsentligen inverkar på Runa Design rätta fullgörande av avtalet. Leverans ska dock fullgöras så snart sådant förhållande upphör, om inte du dessförinnan avbeställt varan.

Om du som kund har hanterat artikeln i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion och detta lett till att artikeln som returneras är mindre värd, har vi rätt att dra av en summa motsvarande artikelns värdeminskning på det belopp som ska återbetalas. Värdeminskningen bedöms från fall till fall.

Returer skickas till:

Runadesign
Lundavägen 29
33171 Bredaryd

Reklamation

Vi garanterar att de varor som skickas från oss är hela och felfria varor. 

Skulle någon skada skett under leveransen ber vi kunden kontakta oss så står postombud för reklamationskostnad och vi tillhandahåller ny, felfri vara.

Runa Design är inte ansvarig för försämring som uppkommit genom normal förslitning av produkterna, 
försummad eller felaktig skötsel, att varan använts till annat än den är avsedd för. 

Varumottagning

Vid hemleverans

Vid leverans av Runa Designs produkter ska det alltid finnas en myndig person på plats som har fullmakt från dig att kvittera mottagandet av varan. 

Finns det inte någon myndig person på leveransadressen på den avtalade leveranstiden, utgår en leveransavgift på 1000 kronor för ofullbordad leverans och ett nytt datum för leverans ska avtalas. Leveransavgiften utgår varje gång det inte finns en myndig person med fullmakt att bekräfta mottagandet vid avtalad leverans. 

När du mottar dina nya möbler eller någon av våra andra produkter är det viktigt att du kontrollerar om det är de korrekta varorna och om det finns synliga skador. 

Om allt är som det ska kommer fraktpersonalen att be dig om att kvittera mottagandet.

Om emballaget är skadat eller bär andra synliga tecken på defekter ska du på fraktsedeln bara kvittera mottagandet med förbehåll för eventuella skador på innehållet, alternativt inte ta emot varan och be chauffören att ta med den i retur.

Om en vara visar sig vara skadad eller defekt efter uppackning ombes du att snarast, dock senast inom 3 dagar från leverans, Kontakta oss som hjälper dig att lösa problemet. Detta fråntar dig inte dina rättigheter vad gäller reklamation enligt konsumentköplagen. 

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon 070-6380580 eller e-post betongbord@outlook.com.

Information och bilder
Vi reserverar oss mot eventuella tryckfel samt mot fel i information och specifikationer vad gäller varor som förekommer i vårt sortiment. Bilder ska inte ses som exakta avbildningar av en viss vara.


Återbetalning
Om du nyttjar din ångerrätt betalar vi tillbaka vad du har betalat för artikeln snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot artikeln. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka artikeln.

Läs mer om distansavtalslagen hos Konsumentverket: http://www.konsumentverket.se/

Integritetspolicy

När du lägger din beställning hos oss behöver du uppge vissa personuppgifter. I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt personuppgiftslagen (PUL) rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

Skötselråd Marmor

Marmor är ett poröst material som är känsligt för spill. Man ska alltid torka upp allt man spiller på marmorn omgående. Vid skötsel av marmor ska man tänka på att marmorn är känslig mot syror. Därför ska man aldrig använda sura rengöringsmedel.

Medel för avlägsnande av kalkbeläggningar, som exempelvis toalettrengöringsmedel är skadliga och orsakar frätskador. Andra sura vätskor som vin, ättika, vinäger, fruktjuice, kolsyra, kaffe etc är också skadliga.

Använd rengöringsprodukter avsedda för stenar. För daglig rengöring använd en disktrasa som fuktas med vatten. Vanligt såpvatten räcker långt. Vid grövre smuts kan du t ex använda ren alkohol eller thinner. Torka bort rengöringsmedlet med en disktrasa. Eftertorka ytan med en vattenfuktad trasa.

Marmorn ligger löst på underredet, det går bra att fästa marmorn med dubbelhäftandetejp.

Stenskivan bör impregneras när den är ny t.ex med steinfix http://www.steinfix.com eller http://www.mpdiy.com/ Klinker & Sten impregnering.

ÄKTA MARMOR

Följande naturliga kännetecken innebär att marmorn är äkta och de är ibland synliga:

Kalkspat : Ser ut som krossade kristaller och härstammar från vattenådror i stenen där kalk från vattnet har stelnat.
Sandgrop : Luftbubblor från då stenen bildas och som inte har fyllts. 
  
På grund av sten struktur kan förekomma små håligheter i ytan i form millimeter stora gropar eller så kallade luftbubblor. Detta är en del av stenens karaktär och är inget fel.


Vita ”ådringar eller strimlor” på stenen som kallas ibland för marmorsocker, är naturliga i stenens struktur. All sten är ett ” levande material” därav kan det variera av naturlig anledning från stenblock till stenblock.

Dessutom skall man komma ihåg att detta är natursten, ingen sten är den andra lik, det är en del av charmen med naturmaterial som marmor.

VIKTIGT!

Tre viktiga punkter för att marmorn ska hålla sig fin är.
• Använd inte sura rengöringsmedel på skivan.
• För dagligt bruk rengör skivan med såpa.
• Använd underlägg till alla glas och porslin ,skär ingenting direkt på skivan. Då håller du den fri från frätskador.


Lösningsmedel som inte skadar naturstenen:

    Thinner = Cellulosaförtunning
    Blyfri bensin, motorbensin (95 oktan)
    Aceton
    Lacknafta
    Terpentin
    T-röd (sprit)
    Etylacetat
    EDTA neutral (i bl.a. tvättmedel)

Läs mer här hur man ska sköta marmorskivan:
http://www.stenentreprenader.se/pdf/skotsel.pdf